Jujuba čínská
Tradiční čínské ovoce nazývané také "čínské datle", bohaté na vitamin C a minerály. Přirozeně sladká chuť a blahodárné účinky z nich dělají oblíbenou součást zdravého jídelníčku.
Plody jujuby mají podle tradiční čínské medicíny výrazné detoxikační účinky. Podporují zdraví jater, pomáhají při onemocněních ledvin, čistí krev a snižují krevní tlak. Jujuba je také vyhlášeným antioxidantem, který chrání organismus před škodlivými účinky volných radikálů. Díky podobnosti se švestkami mají plody lehce projímavý účinek.
Jujuba je skutečnou vitaminovou bombou. Obsahuje vysoké množství vitaminu C (250–600 mg), což je více než v citrusových plodech. Je také bohatá na další vitaminy a minerály, jako jsou riboflavin (B2), thiamin (B1), pyridoxin (B6), provitamin A, železo, vápník, draslík, hořčík, fosfor, sodík, zinek, měď, mangan a jód. Díky této kombinaci je jedním z nejkomplexnějších přírodních zdrojů živin.
Tradičně se jujuba užívá k léčbě zánětů v krku, protože podporuje jejich hojení. Příznivě ovlivňuje zdraví jater a tvorbu krvinek. Jako adaptogen pomáhá tělu lépe zvládat stresové situace a při pravidelném užívání podporuje celkové zklidnění organismu. Je rovněž známá jako prostředek usnadňující usínání.
Objevte přirozenou cestu k detoxikaci a regeneraci těla s plody jujuby – přírodním pomocníkem pro zdraví a vitalitu.
Sušené nedoslazované celé plody jujuby čínské vhodné k přímé konzumaci či k přípravě pokrmů, zdravotních čajů, kaší nebo polévek.
Upozornění:
Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Ukládejte na suchém stinném místě mimo dosah dětí.
Plody obsahují pecku.
Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Maximální denní dávka: 3 až 5kusů denně
Obsah balení: 100g
Země původu: Čína
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tradiční čínské bylinky a plody |
---|---|
Typ: | Sušené plody |
Obsah: | 100 g |
Původ: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.