Způsob přípravy:
Do skleněné konvice vložíme jedno „čajové hnízdo“ a zalijeme trochou vroucí vody. Po pár vteřinách vodu slijeme a takto omytý čaj necháme při přiklopené pokličce chvíli provlhnout a provonět. Následně zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat. Dobou louhování určujeme výslednou intenzitu chuti čaje puer. Temně červeno hnědý nálev obvykle poskytuje vyváženou paletu chutí a vůní. I přes výrazné aroma tohoto čaje, doporučujeme zalévat spíše kvalitnější balenou vodou než vodou z vodovodu (ale ne minarálkou). Čaj puer můžeme mnohokrát louhovat.
Skladování:
Jelikož v českých podnebních podmínkách již nepokračuje zrání tohoto čaje, nejsou na jeho skladování kladeny přílišné nároky. Doporučujeme skladovat v uzavřeném obalu či nádobě na temném místě. Dlouhodobé skladování není na závadu, ba naopak čaji prospěje.